Visszér férfiaknál

A visszér ma sokakat érint, különösen anélkül, hogy megértenék, nőről vagy férfiról van szó. Igen, az erősebbik nem is szenved a visszerektől. Ráadásul az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint minden negyedik negyven év feletti férfi szenved az alsó végtagok vénáinak betegségétől. Manapság a varikózisok, ahogy egyébként, és néhány más betegség is, gyorsan fiatalodnak - néha még a tinédzserek is beszélnek a fájdalomról és a lábak nehézségéről. Ezenkívül a betegség sokkal nagyobb szövődményekkel jár, mint a nőknél. Miért? Olvass tovább.

lábgörcsök visszérrel

Ez az alattomos varikózis

A varikózis krónikus betegség, amely gyakran öröklődik. A „lábon végzett munka", a dohányzás, az alkohol, a kormány mögötti hosszú órák és a számítógép, a súlyemelés, a helytelen táplálkozás és egyéb tényezők a vénák falának terhelésének növekedéséhez vezetnek. És minél előbb kér segítséget, annál jobb lesz a kezelés hatása. De végül is, ahogy ez gyakran megesik: a férfiak nem hajlandók kellő figyelmet fordítani egészségükre általában, és különösen a lábakra. Míg a hölgyek mindig válogatósak a lábuk megjelenését illetően, és a közelgő betegség első jelére flebológushoz mennek. A férfiak nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a csillagoknak és az ereknek, de a betegség előrehalad.

A varikózist nem véletlenül nevezik alattomosnak. A korai stádiumban, amikor a nem sebészi módszerek alkalmazása gyógyuláshoz vezet, a varikózis csak külső kozmetikai hibákban nyilvánul meg - nincsenek fájdalmak, duzzanat és ólomnehézkedés a lábakban. Természetesen a férfiak figyelmen kívül hagyják.

A betegség nagy ereket érint, hamarosan a mélyvénák fordulata következik. És jó, ha ebben a szakaszban a beteg megjelenik az orvos előtt. Ezután elkerülhető a betegség végső vége, amely elkerülhetetlenül előfordul időben történő kezelés hiányában - ez a thrombophlebitis, trofikus fekélyek, mélyvénás trombózis. Az orvosok ítélete azonban valószínűleg kellemetlen lesz - műtét. De elkerülhető lett volna. . .

Ideális, ha a kezelés a betegség kezdeti szakaszában kezdődik. Leggyakrabban nem sebészeti módszereket alkalmaznak (a szkleroterápia különféle változatai), de bizonyos esetekben sebészeti kezelést kell alkalmazni. Ami a férfiakat illeti, a betegek körülbelül felét operálják. És mindez a saját egészsége iránti figyelmetlenség miatt: késői kezelés, a betegség előrehaladott formái, a varikózis szövődményei.

Minden férfinak emlékeznie kell arra, hogy a fájdalom, duzzanat, állandó fáradtság és elnehezülés a lábakban az első csengő, amelyet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni. A phlebológusok erősen javasolják: az első varikózis esetén forduljon orvoshoz. Csak szakember tudja helyesen diagnosztizálni a betegség korai szakaszában is. Az ultrahangvizsgálat - dopplerográfia - legfeljebb harminc percet vesz igénybe, és egyáltalán nem okoz kellemetlenséget. Ha ez nem elég, az orvos duplex vizsgálatot végez - ez segít meghatározni a lézió mértékét és meghatározni a racionális kezelési taktikát. A férfiaknál a varikózis korai diagnosztizálásával megelőzhető a mélyérrendszeri elváltozások kialakulása, és elkerülhető a sebészeti beavatkozás, amely a szkleroterápiára korlátozódik.

Használati útmutató:

  • Próbálja meg a legtöbb házi feladatot ülve csinálni.
  • Pihenjen egy párnával vagy párnával a kinyújtott lábak alatt 15-20 percig.
  • Ne éljen vissza forró fürdővel, fürdővel és szaunával
  • Áztassa be a lábát hideg vízbe. Egy tömlőből vagy zuhanyból gyengéd sugárral „sétáljon" először a lábujjaktól a sarokig, majd a vádli izomzatán felfelé a térdüregig, végül pedig mindkét láb elülső oldalán, felváltva az ujjaktól a lábfej mentén a kés
  • Ne viseljen szűk szűk cipőt: az ilyen felszerelések összenyomják a lábak vénáit és megzavarják a vérkeringést
  • Az egymásra dobott, keresztbe tett lábú póz megzavarja a vérkeringést a felül fekvő láb poplitealis üregében és a másik combjának elülső felületében.
  • Ne hagyja, hogy zsibbadjon a lába, amikor ül. Mozgassa őket gyakrabban: csevegjen, nyújtózkodjon, húzza oldalra, nyissa ki és csukja be a térdét, forgassa a lábát az óramutató járásával megegyező irányba és legalább 15-20-szor.
  • Félóránként álljon fel a székből, és sétáljon a szobában, végezzen lábgyakorlatot, vagy sétáljon fel néhány emeletet a lépcsőn.
  • Rendkívül előnyös az amerikaiak filmszerű szokása, hogy lábukat az asztalukon ülve. Ha megengedheti magának, használja gyakrabban ezt a pózt.

- A lábfájástól és duzzanattól szenvedő férfi szégyelli állapotát, és "a végsőkig" kibírja anélkül, hogy orvoshoz fordulna. Emiatt olyan betegek fordulnak flebológushoz, akiknél már túl késő a konzervatív kezelés elvégzése, és esetenként műtét mellett kell dönteniük.